7 oktober 2020

Foto: Rhido Ouwejan

Lange Vechtbrug paar weken dicht

De Lange Vechtbrug, die het centrum van Weesp verbindt met de Ossenmarkt, heeft groot onderhoud nodig. De brug is daarom afgesloten voor al het verkeer van donderdag 5 november tot en met maandag 30 november.

Stadsloket Weesp toegankelijk voor doven en slechthorenden

Het Stadskantoor in Weesp is voorzien van een hulpmiddel voor doven en slechthorenden. Aan de balie kan vanaf nu gebruik gemaakt worden van de KPN Teletolk, of apparatuur om stemgeluid te versterken en omgevingsgeluid te filteren.

“Dansen, bloemen of natuurlijk uw idee!”

U heeft nog 14 dagen de tijd om uw plan voor Weesp in te dienen. Tot en met 27 oktober kunt u dan campagne voeren om minimaal 30 likes binnen te halen. Die zijn nodig om door te gaan naar de volgende ronde.

Weesp Duurzaam zoekt energiecoaches

Weesp Duurzaam, het platform dat zich met steun van de gemeente Weesp inzet voor een groen en duurzaam Weesp, is op zoek naar energiecoaches. Energiecoaches gaan op bezoek bij andere Weespers om te helpen met energie besparen.

Bewonersavond Weesp via gemeentelijke website

Door de strengere coronamaatregelen heeft de gemeente Weesp er voor moeten kiezen de bewonersavond over de omgevingsvisie, die vanavond plaatsvindt, op een andere manier vorm te geven dan aanvankelijk bedacht was. Wie deel wil nemen aan de avond kan dat doen via de gemeentelijk website.

Restauratie schilderij ‘drie burgemeesters van Weesp’

Het schilderij ‘drie burgemeesters van Weesp’ van Gijsbert Jansz. Sybilla, normaal gesproken te bewonderen in de raadzaal van het stadhuis, wordt momenteel gerestaureerd.

Deze week wethouder Léon de Lange over toegankelijkheid in Weesp