6 januari 2021

Gemeentenieuws

Het gemeentenieuws digitaal

Wekelijks het laatste nieuws uit uw gemeente

Foto: Hadewig Janssen

Nieuws

Weesp in coronatijd

De coronacrisis is voor velen een moeilijke periode in hun leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommigen verliezen hun baan. Trouwerijen, familiebijeenkomsten en andere dingen die het leven mooi maken, gaan niet door. De normaalste dingen zijn anders. Hoe beleven Weespers deze tijd?

Nieuwjaarswens van burgemeester Van Bochove

Namens de gemeenteraad, het college en alle medewerkers van de gemeente Weesp, wenst burgemeester Van Bochove iedereen een heel goed en vooral gezond 2021!

Start vaccinatie

GGD Gooi en Vechtstreek begint maandag 18 januari met het vaccineren van zorgmedewerkers tegen het coronavirus. Zoals in elke GGD regio, is hiervoor een centraal gelegen locatie gekozen.

Weesp Eco Energie zoekt energiecoaches

Veel mensen zijn met het isoleren van hun huis bezig of hebben andere vragen over verduurzaming van hun woning. Weesp Eco Energie is de energiecoöperatie van Weesp en richt zich op het gratis ondersteunen van bewoners om hierbij de juiste keuzes te maken. Welke maatregelen zijn verstandig om te nemen en wat is de juiste volgorde? Hiertoe leiden we mensen op tot vrijwillige energiecoach.

Laatste kans om te stemmen voor Weesp Begroot

U kunt nog tot en met 12.00 uur op vrijdag 8 januari stemmen voor Weesp Begroot. Gebruik de stemcode die u per post heeft ontvangen en kies uw 3 favoriete plannen. Zo bepaalt u hoe €30.000 euro wordt besteed!

Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

In Weesp kunt u de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. De identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kunt u binnenkort inloggen met uw identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD.

Kerstbomeninzameling

Op de vrijdagen van 8 en 15 januari haalt de GAD de kerstbomen op in Weesp. Zorgt u ervoor dat uw kerstboom voor 07.30 uur aan de weg ligt? Alleen kerstbomen zonder versiering en zonder pot of houten kruis nemen we mee.

Lantarenlicht stuk? Ga naar: weesp.nl/melding Afval op straat? Bel GAD: (035) 6991888 Stoep kapot? Ga naar: weesp.nl/melding Overhangend groen? Ga naar: weesp.nl/melding

Onze vaste rubrieken

Woord van de burgemeester

Burgemeester Van Bochove over de coronacrisis.

Het college belicht...

Voor deze column, wekelijks door één van de wethouders geschreven, is in verband met de nieuwe serie verhalen over Weespers in coronatijd een pauze ingelast.

Nieuws van de gemeenteraad

Spreken met de raad. In verband met de coronacrisis zijn de raadsleden niet fysiek op het stadhuis aanwezig. De vergaderingen vinden op digitale wijze plaats via MS Teams.

Bekendmakingen

Met o.a. de aangevraagde en verleende vergunningen in de gemeente Weesp.

Agenda

Blijf op de hoogte van activiteiten die door de gemeente worden georganiseerd.

Contact en openingstijden

Let op: aangepaste openingstijden i.v.m. coronacrisis

Meer informatie

Blijf op de hoogte van het gemeentelijk nieuws via de website en social media kanalen van de gemeente Weesp!

Procedures

Alles over zienswijzen, bezwaar, ter inzage en klachtenbehandeling,

Opvoedvraag van de maand

Centrum voor jeugd en gezin met de opvoedvraag van de maand