30 december 2020

Foto: Theo Terra

Geen nieuwjaarsreceptie

In verband met de maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gaat de traditionele nieuwjaarsreceptie van de gemeente Weesp deze keer niet door.

Oudejaarsvuurwerkverbod en verbod carbidschieten

De jaarwisseling wordt dit jaar net even anders. We vieren het thuis en met een klein groepje. Oudejaarsvuurwerk is er niet bij. Dit jaar is er een verbod op het verkopen, vervoeren en afsteken van consumentenvuurwerk in het hele land. In Weesp is het carbidschieten ook verboden.

Afvalinzameling rond de jaarwisseling

De jaarwisseling komt eraan en dat betekent een aantal wijzigingen in het ophalen van huishoudelijk afval, het ophalen van kerstbomen en de openingstijden van de scheidingsstations van de GAD.

Aangepaste openingstijden dienstverlening

Door de coronacrisis zijn de openingstijden tot en met 19 januari aangepast. Het Stadskantoor is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur.

Weespers, dank voor uw stem in 2020!

In 2020 werd regelmatig om uw mening gevraagd over diverse onderwerpen. Wethouder participatie Léon de Lange wil daarom namens het college alle mensen heel hartelijk bedanken voor de moeite die zij hebben genomen hun stem te laten horen. Ik hoop dat we ook in 2021 weer op u mogen rekenen!

Identiteitskaart met inlogcode DigiD

Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgen nieuwe identiteitskaarten een inlogfunctie voor DigiD. De inlogcode is ingesteld om de privacy van personen extra te beveiligen. Deze nieuwe inlogfunctie moet wel zelf geactiveerd worden. Hiervoor ontvangt u binnen 5 werkdagen na het ophalen van de identiteitskaart van DigiD thuis een brief.

Waar vindt u informatie over het coronavirus?

Het coronavirus treft ons allemaal. Om u goed op de hoogte te houden van het laatste coronanieuws, voor vragen of om te weten hoe u zich laat testen? Kijk dan op de volgende websites.