28 oktober 2020

Foto: Emile ter Heggen

Anderhalve meterteams in Weesp

Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken, zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt, op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

Weesp Begroot succesvol van start

In de afgelopen weken hebben Weespers 46 projectplannen ingediend via Weesp Begroot. Van deze projecten hebben er 26 genoeg likes gekregen om door te gaan naar de volgende ronde. Hierin toetst de gemeente de plannen op haalbaarheid.

Herinnering Verlicht: Samen thuis herdenken

Eén keer per jaar veranderen de gedenkparken van de gemeentelijke begraafplaatsen van Weesp en Amsterdam in een bijzondere plek van licht, aandacht en verwondering. Dit jaar geven wij een andere invulling aan deze lichtjesavond.

Ontdek het energielek

Het is herfst en dus gaat de verwarming vaker aan. Deze tijd van het jaar is ideaal om te beoordelen of het huis goed geïsoleerd is of dat er toch plekken zijn waar nog winst te behalen is. Huiseigenaren die willen weten hoe groot het ‘wamtelek’ is, kunnen een warmtescan aanvragen bij Weesp Eco Energie, onderdeel van het platform Weesp Duurzaam.

Deze week wethouder Astrid Heijstee over in beweging blijven en het voorstel om nieuwe sportvelden aan te leggen in Weesp.