26 augustus 2020

Foto: Ans de Jong

Ambacht spinnerij in Weesp

Ooit wel eens willen weten hoe van een vacht van een schaap een draad wordt gemaakt? Marieke Verheul van voormalig weverij en spinnerij ‘Het Zwarte Schaap’ gaat laten zien hoe van geschoren vacht van een schaap draad wordt gespannen.

Monumentenstatus voor begraafplaats Landscroon

Weesps oudste begraafplaats Landscroon is door het college van B en W aangewezen als gemeentelijk monument.

Nieuwe teststraat Bussum: GGD voorbereid op het najaar

De herfst is een jaargetijde waarin meer mensen griepachtige klachten krijgen die passen bij het coronavirus. De verwachting is dat dit een toename van het aantal testafspraken met zich meebrengt.

Onderzoek in de ondergrond voor aardwarmte

Vanaf eind augustus tot medio september vindt in de omgeving van Weesp onderzoek in de ondergrond plaats voor aardwarmte. Dit is een seismisch onderzoek en maakt onderdeel uit van het landelijk SCAN programma.

Deze week wethouder John Vos over de monumentale status van Landscroon.