25 november 2020

Gemeentenieuws

Het gemeentenieuws digitaal

Wekelijks het laatste nieuws uit uw gemeente

Foto: Ronald Beniest

Nieuws

Weesp in coronatijd

De coronacrisis is voor velen een moeilijke periode in hun leven. Er zijn mensen ernstig ziek geworden en overleden. Sommigen verliezen hun baan. Trouwerijen, familiebijeenkomsten en andere dingen die het leven mooi maken, gaan niet door. De normaalste dingen zijn anders. Hoe beleven Weespers deze tijd?

Gezocht: panelleden voor toekomst warmte in Weesp

Weesp gaat van het aardgas af en wil graag van inwoners horen hoe zij dat voor zich zien. Daarom is de gemeente Weesp op zoek naar panelleden voor de ‘transitievisie warmte’, zoals het aardgasvrij krijgen van Weesp officieel heet.

Burgerzaken gesloten

In verband met werkzaamheden aan de systemen van Burgerzaken is het op vrijdag 27 november vanaf 13.00 uur, en op vrijdag 11 december vanaf 07.00 uur niet mogelijk om diensten en producten van Burgerzaken af te nemen.

Belastingverordeningen ter inzage

De gemeenteraad van Weesp stelt op 16 december de belastingverordeningen vast. Het gaat over diverse bepalingen rond de heffing en de invordering van de gemeentelijke belastingen.

Inzameling gft in winter

Vanaf 1 december haalt de GAD het gft-afval weer eens per twee weken aan huis op. Dit geldt voor de maanden december, januari en februari.

De energiecoach geeft bewoners advies op maat

Een gratis huisbezoek van een energiecoach kan u een paar tientjes tot honderden euro’s per jaar schelen. De coach kijkt samen met u naar het energieverbruik in uw woning. U krijgt een energierapport en een vrijblijvend advies op maat.

Lantarenlicht stuk? Ga naar: weesp.nl/melding Afval op straat? Bel GAD: (035) 6991888 Stoep kapot? Ga naar: weesp.nl/melding Overhangend groen? Ga naar: weesp.nl/melding

Onze vaste rubrieken

Woord van de burgemeester

Burgemeester Van Bochove over de coronacrisis.

Het college belicht...

Voor deze column, wekelijks door één van de wethouders geschreven, is in verband met de nieuwe serie verhalen over Weespers in coronatijd een pauze ingelast.

Nieuws van de gemeenteraad

Spreken met de raad. In verband met de coronacrisis zijn de raadsleden niet fysiek op het stadhuis aanwezig. De vergaderingen vinden op digitale wijze plaats via MS Teams.

Bekendmakingen

Met o.a. de aangevraagde en verleende vergunningen in de gemeente Weesp.

Agenda

Blijf op de hoogte van activiteiten die door de gemeente worden georganiseerd.

Contact en openingstijden

Let op: aangepaste openingstijden i.v.m. coronacrisis

Meer informatie

Blijf op de hoogte van het gemeentelijk nieuws via de website en social media kanalen van de gemeente Weesp!

Procedures

Alles over zienswijzen, bezwaar, ter inzage en klachtenbehandeling,

Opvoedvraag van de maand

Centrum voor jeugd en gezin met de opvoedvraag van de maand