23 september 2020

Foto: Pauline van Wolferen

Een goed idee voor Weesp? Dien nu een plan in

Gemeente Weesp vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Onder de naam ‘Weesp Begroot’ stelt de gemeente Weesp daarom nu € 30.000,- beschikbaar voor buurtplannen.

Vanaf maart 2021 uitbreiding betaald parkeren

Op meer plekken in Weesp moet vanaf maandag 29 maart 2021 betaald worden wanneer met de auto wordt geparkeerd. Met de uitbreiding wordt de parkeerdruk verlaagd, de ruimte efficiënter gebruikt, waardoor Weesp leefbaar blijft. Bewoners en ondernemers krijgen zo meer ruimte in hun buurt om te parkeren.

Doe mee aan de Gezondheidsmonitor 2020

Eens in de vier jaar onderzoekt de GGD de gezondheid van inwoners van 18 jaar en ouder via de GGD Gezondheidsmonitor. Deze week ontvangen 25.000 willekeurig uitgekozen inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek een uitnodiging om mee te doen aan dit onderzoek.

Informatiemarkt Isoleren en Verduurzamen woning

Energiecoöperatie HET en Hilverzon organiseren samen een informatiemarkt op zaterdag 26 september. Op de markt laten duurzame ondernemers zien welke maatregelen er zijn om een woning duurzamer te maken.

Nationale Sportweek 2020

Van 18 tot en met 27 september is de Nationale Sportweek. Een week met veel aandacht voor sport en bewegen. Ook openen verschillende sportclubs hun deuren en bieden proeflessen aan.

Mantelzorgcompliment 2020

Zorgt u minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden achter elkaar voor uw familie, vrienden, buren, of kennissen in Weesp? Dan komt u in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Deze week wethouder Astrid Heijstee over de Nationale Sportweek.