23 september 2020

Gemeentenieuws

Het gemeentenieuws digitaal

Wekelijks het laatste nieuws uit uw gemeente

Foto: Pauline van Wolferen

Nieuws

Een goed idee voor Weesp? Dien nu een plan in

Gemeente Weesp vindt het belangrijk dat bewoners meedenken en meebeslissen over hun eigen buurt. Onder de naam ‘Weesp Begroot’ stelt de gemeente Weesp daarom nu € 30.000,- beschikbaar voor buurtplannen.

Vanaf maart 2021 uitbreiding betaald parkeren

Op meer plekken in Weesp moet vanaf maandag 29 maart 2021 betaald worden wanneer met de auto wordt geparkeerd. Met de uitbreiding wordt de parkeerdruk verlaagd, de ruimte efficiënter gebruikt, waardoor Weesp leefbaar blijft. Bewoners en ondernemers krijgen zo meer ruimte in hun buurt om te parkeren.

Doe mee aan de Gezondheidsmonitor 2020

Eens in de vier jaar onderzoekt de GGD de gezondheid van inwoners van 18 jaar en ouder via de GGD Gezondheidsmonitor. Deze week ontvangen 25.000 willekeurig uitgekozen inwoners uit de regio Gooi en Vechtstreek een uitnodiging om mee te doen aan dit onderzoek.

Informatiemarkt Isoleren en Verduurzamen woning

Energiecoöperatie HET en Hilverzon organiseren samen een informatiemarkt op zaterdag 26 september. Op de markt laten duurzame ondernemers zien welke maatregelen er zijn om een woning duurzamer te maken.

Nationale Sportweek 2020

Van 18 tot en met 27 september is de Nationale Sportweek. Een week met veel aandacht voor sport en bewegen. Ook openen verschillende sportclubs hun deuren en bieden proeflessen aan.

Mantelzorgcompliment 2020

Zorgt u minimaal 8 uur per week en minimaal 3 maanden achter elkaar voor uw familie, vrienden, buren, of kennissen in Weesp? Dan komt u in aanmerking voor het mantelzorgcompliment.

Lantarenlicht stuk? Ga naar: weesp.nl/melding Afval op straat? Bel GAD: (035) 6991888 Stoep kapot? Ga naar: weesp.nl/melding Overhangend groen? Ga naar: weesp.nl/melding

Onze vaste rubrieken

Het college belicht...

Deze week wethouder Astrid Heijstee over de Nationale Sportweek.

Nieuws van de gemeenteraad

Spreken met de raad. In verband met de coronacrisis zijn de raadsleden niet fysiek op het stadhuis aanwezig. De vergaderingen vinden op digitale wijze plaats via MS Teams.

Bekendmakingen

Met o.a. de aangevraagde en verleende vergunningen in de gemeente Weesp.

Agenda

Blijf op de hoogte van activiteiten die door de gemeente worden georganiseerd.

Contact en openingstijden

Let op: aangepaste openingstijden i.v.m. coronacrisis

Meer informatie

Blijf op de hoogte van het gemeentelijk nieuws via de website en social media kanalen van de gemeente Weesp!

Procedures

Alles over zienswijzen, bezwaar, ter inzage en klachtenbehandeling,

Opvoedvraag van de maand

Centrum voor jeugd en gezin met de opvoedvraag van de maand