18 november 2020

Foto: J de Groot

Aanvragen ondersteuning voortaan digitaal

De gemeente Weesp heeft het aanvragen van een aantal veelgebruikte producten op het gebied van werk, participatie en inkomen gedigitaliseerd.

Begroting 2021

Wethouder Financiën Léon de Lange: “Voor 2021 hebben we ambitieuze initiatieven en plannen liggen voor Weesp. We weten ook dat we voor lastige dilemma’s komen te staan. Daar hebben we met deze begroting een balans in proberen te vinden.''

Groot onderhoud Prinses Irenelaan

De Prinses Irenelaan heeft groot onderhoud nodig; het asfalt is toe aan vernieuwing. Dit werk wordt gefaseerd uitgevoerd van vrijdag 27 november 18.00 uur tot en met dinsdag 1 december 18.00 uur.

2 dagen geen dienstverlening Burgerzaken

In verband met werkzaamheden aan de systemen van Burgerzaken is het niet mogelijk om vrijdag 27 november en vrijdag 11 december diensten en producten van Burgerzaken (bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of het doorgeven van een verhuizing) af te nemen.

Vrijwilligers in het zonnetje

Vrijwilligerswerk is belangrijk. Het vormt het cement van de Weesper samenleving. Daarom wil de gemeente Weesp vrijwilligers graag in het zonnetje zetten en is de gemeente op zoek naar de vrijwilliger van het jaar. Ken jij iemand die deze titel van harte verdient?

Dragons Den Youth Weesp van start

Weesp is op zoek naar ideeën van jongeren van 12 tot en met 23 jaar om de stad beter te maken. Daarom gaat er een wedstrijd van start onder de naam Dragons Den Youth Weesp.

Weesp pakt speelplekken aan

De gemeente Weesp wil de faciliteiten van speelplekken in Weesp verbeteren. Daarom krijgen zes speelplekken de komende maanden een opknapbeurt. Hiervoor zijn ontwerpen gemaakt. We willen vooral weten wat de kinderen zelf vinden van deze ontwerpen.

Tweede Kamer vraagt om input fusie Weesp Amsterdam

Weespers kunnen tot 9 december een schriftelijke reactie geven op het wetsvoorstel voor de fusie tussen Weesp en Amsterdam. Dat is de uitkomst van de procedurele Tweede Kamer vergadering die vorige week donderdag plaatsvond.

De CoronaMelder

Het coronavirus is nog onder ons. Onze gezamenlijke inspanningen moeten ertoe leiden dat het aantal besmettingen omlaag gaat. De Coronamelder-app helpt u daarbij.

Een rookmelder kan levens redden

Hoe brandveilig is uw woning? Hoe voorkomt u brand in uw woning? Dirk Molema en Wilma Goudberg van Wijkbrandweer Weesp geven praktische tips en adviezen aan bewoners.