7 oktober 2020

Extra editie over de coronacrisis

Met het aanscherpen van de maatregelen praat burgemeester Bas Jan van Bochove over de tweede golf van besmettingen in Weesp.

Draag een mondkapje als u ergens naar binnen gaat

Draag een mondkapje als u een winkel, museum, het Stadskantoor, theater, café, zwembad of sportschool binnengaat. Overal waar u binnenstapt in een ruimte die voor publiek toegankelijk is, adviseert de overheid dringend een niet-medisch mondkapje te dragen.

Aandacht voor elkaar

Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam.

Sport

De extra maatregelen hebben ook betrekking op het sporten. Wij zetten de belangrijkste regels voor u op een rij.

Veilig boodschappen doen tijdens de coronacrisis

Nu de maatregelen weer zijn aangescherpt, is het belangrijk om ook tijdens het boodschappen doen in winkels en op de markt te letten op de hygiëne en afstand. Veel supermarkten hebben speciale tijden ingesteld voor senioren of kwetsbare inwoners, waarin zij rustig hun boodschappen kunnen doen.

Andere talen

Kent u iemand in uw buurt die de Nederlandse taal niet machtig is? Wijs hen dan op het feit dat informatie over het coronavirus ook beschikbaar is in het Engels, Arabisch, Pools en Turks.

Horeca-, bioscoop-, museum- of theaterbezoek in binnenruimte

Wilt u de komende weken een keer uit eten, naar het café, de film, het museum of het theater? Dat blijft beperkt mogelijk.